- az oldal az UNGPARTY része - projekt- és bloggazda: Balla D. Károly -

Felnézhetsz

 2011.11.17. 09:45

- Most már felnézhetsz. Nincs fent semmi.


Az önként jelentkező protagonista egyenként lép a csoport körben ülő tagjaihoz, akik előzőleg azt az utasítást kapták, gondoljanak valami olyasmire, amiért le kell hajtaniuk a fejüket. A közvetlenül fölöttük, nekik címzetten elhangzó két mondat után - szólt az utasítás - még nem szabad felnézniük, csak akkor, amikor majd egy nagy dörrenést hallanak.

Miután a szabadon hagyott utolsó székre maga a protagonista is leült és lehorgasztotta a fejét, egy perc feszült várakozás következett: a nagy dörrenést várta mindenki. Ehelyett azonban hatvan másodperc elteltével halk Vivaldi-muzsika szólalt meg, a csoport tagjai, bár erre nem volt utasításuk, szinte egyszerre kapták fel a fejüket: „De hát nem erről volt szó!”, mondta a tekintetük szemrehányóan, majd pillanatnyi csalódottságuk szinte azonnal önfeledt örömbe csapott át. Amikor egy újabb perc elteltével a zenét megszakítva mégis bekövetkezett a nagy dörrenés, azt a csoport hangos nevetéssel reagálta le.

A sorra feltett kérdésre, hogy mire gondoltak, ami miatt lehajtották fejüket, hárman valami szégyenteljes, négyen pedig félelmetes dolgot említettek. Egyedül Judit gondolt az istenre.Az oldal valamennyi szövege szerzői jogvédelem alá esik. Újraközlés, bárminemű feldolgozás csak a szerző engedélyével jogszerű - © Balla D. Károly

A bejegyzés trackback címe:

http://traumaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr953389114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.


Pszichodráma - Traumaterápia - Pánikbetegség - Agorafóbia - ViselkedésterápiaBalla D. Károly alkotta meg - bár nem minden előzmény nélkül - az irodalmi minimalizmus jegyében a pszichodráma abszurd változatát. Mint kiderült, ez a pszichoterapeuták által jól alkalmazható csoportterápiás módszer

a pánikbetegség kezelése és az agorafóbia tünetei csökkentésevalamint egyéb szorongásos vagy akár depressziós panaszok kezelése terén. Pszicho trauma terápia - traumaterápia, kortárs magyar irodalom, pszichoterápia, pszichodráma csoportok indulása, szorongás és félelem, az egészség életmód kialakítása, pánikbetegség és moden társadalom, az agorafóbiás tünetek kezelése ,egészséges_életmód Az abszurd irodalmi pszichodráma nem egyéb, mint a pszichoterápiás kezelés gyakorlatában mintegy nyolcvan esztendeje megjelent pszichodráma-terápia legmodernebb eszköze, amely hatásos lehet a pánikterápiában. A pszichodráma általános értelemben nem irodalmi műfaj, hanem akcióelvű, cselekvésközpontú, tüneti- és feltáró jellegű csoport-pszichoterápiás módszer. De mi a pánikbetegség? A PÁNIKBETEGSÁG téves társításokon alapuló viselkedészavar. Pánikbetegnek azt tekintjük, akinek rendszeresen vannak pánikrohamai. A pániktól való félelem maga is pánik betegségre utal, végső formája az agorafóbia és a depresszió.