- az oldal az UNGPARTY része - projekt- és bloggazda: Balla D. Károly -

Kés és olajág

 2011.11.16. 14:39

- Add ide a kést.
- Milyen kést?
- Amit a kezedben tartasz.
- Az nem kés, hanem olajág.
- Akkor add ide az olajágat.
- Nem adom.
- Miért?
- Mert akkor nálad lesz a kés.


A két szerepre a foglalkozáson Béla és Jenő önként jelentkezett. Mindketten elégedettek voltak választott alakjukkal: Béla a jóság és szeretet erkölcsi fölényében tetszelgett, Jenőnek a késes pasi ravaszsága imponált, az, hogy nem hagyta átverni magát. Zavarba akkor jöttek, amikor azt az utasítást kapták, hogy cseréljenek szerepet. Eljátszották a jelenetet, majd percekig megrendülten, némán álltak a nem létező színpadon.

Béla később elmesélte, hogy a mostohaapja a szekrényében a frissen vasalt ingek alatt egy bajonettet tartott arra az esete „ha bántani akarnának minket”. Később ezzel a szuronnyal kergette ki a házból őt és az anyját. Jenő feszülten hallgatta a történetet, majd felidézte, mennyire felkavarta a látvány, amikor egy csirkevágás után az anyja a kötényébe törölte a véres kést.

Kiderült, hogy a csoportban szinte mindenkinek volt valamilyen nyomasztó kés-élménye.Az oldal valamennyi szövege szerzői jogvédelem alá esik. Újraközlés, bárminemű feldolgozás csak a szerző engedélyével jogszerű - © Balla D. Károly

A bejegyzés trackback címe:

http://traumaterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr403387258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.


Pszichodráma - Traumaterápia - Pánikbetegség - Agorafóbia - ViselkedésterápiaBalla D. Károly alkotta meg - bár nem minden előzmény nélkül - az irodalmi minimalizmus jegyében a pszichodráma abszurd változatát. Mint kiderült, ez a pszichoterapeuták által jól alkalmazható csoportterápiás módszer

a pánikbetegség kezelése és az agorafóbia tünetei csökkentésevalamint egyéb szorongásos vagy akár depressziós panaszok kezelése terén. Pszicho trauma terápia - traumaterápia, kortárs magyar irodalom, pszichoterápia, pszichodráma csoportok indulása, szorongás és félelem, az egészség életmód kialakítása, pánikbetegség és moden társadalom, az agorafóbiás tünetek kezelése ,egészséges_életmód Az abszurd irodalmi pszichodráma nem egyéb, mint a pszichoterápiás kezelés gyakorlatában mintegy nyolcvan esztendeje megjelent pszichodráma-terápia legmodernebb eszköze, amely hatásos lehet a pánikterápiában. A pszichodráma általános értelemben nem irodalmi műfaj, hanem akcióelvű, cselekvésközpontú, tüneti- és feltáró jellegű csoport-pszichoterápiás módszer. De mi a pánikbetegség? A PÁNIKBETEGSÁG téves társításokon alapuló viselkedészavar. Pánikbetegnek azt tekintjük, akinek rendszeresen vannak pánikrohamai. A pániktól való félelem maga is pánik betegségre utal, végső formája az agorafóbia és a depresszió.